SOUND SUBTERAN

14379811_10154066895141859_8327118028874209762_o

Festival itinerant, proiect cultural initiat si elaborat de Fundatia Culturala Sound si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

După mai mult de 20 de ani de activitate artistică pe scenele nationale și internationale, Corul SOUND al Casei de Cultură a Studentilor din București initiază un proiect curajos și dinamic, de data aceasta nu pe scenele de suprafată, ci pe cele de „sub pământ”ale României. De-a lungul acestui an, SOUND va coborî în măruntaiele pământului pentru a experimenta acustica spatiului subteran (crame, saline, pesteri), neconventional, al Terrei.

Conceptul programului si al repertoriul ales pentru construirea întregului spectacol aminteste de traseul initiatic al principalelor momente ale Vietii, elemente care au inspirat creatiile folclorice din cele mai vechi timpuri. Nasterea, moartea, nunta, dragostea, sarbatorile religioase sau laice sunt întruchipate muzical si corporal într-o forma care sa redea fidel, în maniera artistica specifica interpretarii corale, emotia si spiritul fiecarui mare moment al Vietii.  Trairi puternice ca bucuria, tristetea, melancolia, dorul doinit si dragostea, rugaciunea, bocetul, recunostinta, toate sunt oglindite cu prelucrari complexe de divertisment, dans si satira ale folclorului autentic, dar si cu lucrari religioase romanesti.

Dirijor: Voicu Popescu; Conceptie artistica: Dana Vlaicu si Mioara Radu; Costume realizate de La Blouse Roumaine; Parteneri: Casa de Cultură a Studenților București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație –Buzău, Salina Turda, Cetatea Râșnov, La Blouse Roumaine.

Itinerariul subpamantean a debutat la 11 iunie 2016 la Crama din cadrul Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa, comuna Pietroasele, Buzau.

Pentru că prietenii Corului SOUND s-au bucurat la vestea că se mișcă itinerant prin țară, formația a mai prezentat un concert la Biserica Unitariană din Cluj, in data de 18 iunie 2016. 

SOUND Subteran - Festival itinerant, Biserica Unitariană din Cluj, Romania (18 iunie 2016)

Biserica Unitariană din Cluj

O zi mai tarziu, 19 iunie 2016, ne-am racorit cu totii in Salina Turda (judetul Cluj)

SOUND Subteran - Festival itinerant, Salina Turda, Romania (19 iunie 2016)

foto: http://inturda.ro/

17 septembrie, ora 17:00Corul „Sound” si-a continuat periplul său SUBTERAN prin țară, de data aceasta la Cetatea Râșnov (jud. Brașov).

corulSOUND Rasnov1

09 octombrie, ora 19:00 –Sound Underground la final,  Teatrul National Bucuresti, Sala Media, a gazduit ultimul spectacol al proiectului cultural SOUND SUBTERAN co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.  Concertul a avut loc în cadrul East Centric Architecture Triennale, avandu-i ca invitați speciali pe Constantin Răileanu (ansamblul Anton Pann) și Solartis Quartet.

10_1